Peugeot wil volgende 308 hogerop plaatsen, met GTi en XY-variant

Peugeot wil volgende 308 hogerop plaatsen, met GTi en XY-variant

Peugeot wil het nummertje met de 208 XY en GTi nog eens overdoen met de volgende generatie 308. Niet alleen qua stijl wil men hogerop, ook qua techniek.

Behalve de sportieve GTi en de luxueuze XY zouden er ook nog plaatsjes voorzien zijn voor de hybride Air-variant en de R-versie voor de racefans. Christophe Chateau, directeur productcommunicatie bij Peugeot zegt dat de GTi-drive geen one shot is. Hij refereert daarmee naar de volgende 308 GTi die opnieuw meer dynamisch moet zijn. Dat gaat over de looks maar ook over het rijgedrag. Daarom zou de GTi 100 kilogram gewicht verliezen ten opzichte van zijn voorganger. Dat kan, omdat Peugeot gebruikt maakt van het modulaire platform dat het merk samen met Citroën ontwikkelde. Daarmee alleen al wordt 70 kilogram gespaard, zonder op veiligheid te moeten inboeten.

Verder verklapte Christophe Chateau nog dat Peugeot ook denkt aan een 208 R, een nóg krachtiger variant van de 208 die boven de GTi zou gepositioneerd worden. Over vermogen sprak hij niet, wel haalde hij aan dat de 200 pk sterke GTi-motor en de 260 pk sterke motor uit de RCZ R Concept potente motoren zijn waar ze op willen verderbouwen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws