Peugeot neemt RCZ R concept mee naar Parijs

De RCZ is onze favoriet binnen het Peugeot gamma, maar dat die met maximum 200 pk wat kort werd gehouden was een kleine teleurstelling. Gelukkig komt Peugeot met dit R-concept naar Parijs.

De RCZ-R is uiteraard gebouwd op basis van de nieuwe gefacelifte RCZ. Onder de kap van dit concept schuilt dezelfde 1.6 viercilinder als in het huidige productiemodel, al heeft die daar maar 200 pk in tegenstelling tot 260 pk in dit R-concept. Peugeot liegt er niet om als het zegt dat dit concept quasi productieklaar is.

De RCZ ziet er standaard al best goed uit, mede dankzij de bubble in het dak. Dit concept wordt vooral dankzij de kleuren wat agressiever. Een matzwarte lak wordt onderbroken door een koperkleurige profiellijn en grille. Achteraan is de krachtigere versie te herkennen aan zijn dubbele uitlaat, eentje aan elke zijde.

Peugeot stelt het RCZ-R concept voor op het autosalon in Parijs. Wanneer hij in productie gaat is nog even de vraag.

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Wim 11:34
afbeelding van Wim

goed idee, van de best sturende peug een snellere versie te maken, nu moeten ze hem vooral niet de prijs geven van een TT-S vind ik :)

Yvesw 13:33
afbeelding van Yvesw

Spijtig van de "gewone" ronde uitlaatpijpjes... Hadden ze toch een mooi design sierstuk op kunnen zetten. Verder blijft het toch ook spijtig van de vernieuwde voorkant. Kan je de wagen trouwens al niet chippen naar 260pk?

Wim 13:51
afbeelding van Wim

ik vind dat juist mooi die klassieke ronde exemplaren

Yvesw 17:54
afbeelding van Yvesw

Bwa, het voelt zoooh GT-86 aan :p

Wim 19:10
afbeelding van Wim

De GT-86 zijn uitlaten zijn pak groter :)

Yvesw 11:56
afbeelding van Yvesw

Mannen en hun uitlaten... :p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws