Lamborghini neemt Gallardo opvolger mee naar Frankfurt

Lamborghini Gallardo krijgt opvolger

Als het van de geruchtenmolen afhangt heeft Lamborghini later dit jaar een concept bij op het autosalon van Frankfurt die de nieuwe Gallardo moet aankondigen. Deze Cabrera moet de tien jaar oude Gallardo aflossen.

Cabrera, zo zou de opvolger van de nieuwe Gallardo moeten heten. Ons klinkt dit raar, want Cabrera is tevens ook de naam van een ter ziele gegane motorfietsenmerk uit Italië. Maar goed, wie geeft eigenlijk om de naam?

Tot 20% onderdelen delen met de Audi R8

Veel belangrijker is de technologie. Hoewel eerst nog gedacht werd dat de wagen zou gebouwd worden op het platform van de Aventador, stak Audi er een stokje voor. De nieuwe Gallardo moet op het modulaire platform staan waarvan ook de nieuwe Audi R8 zal gebruik maken. Met andere woorden: Audi wil zo min mogelijk werk steken in het ombouwen van de Gallardo naar de R8. Zo zouden beide modellen tot 20% van de onderdelen moeten delen.

Automaat is zeker, handbak overwogen

Afmetingen zouden zo goed als gelijk blijven en het gewicht zou onder de 1500 kg moeten blijven. Motor van dienst blijft waarschijnlijk een V10 die zo'n 600 pk zal uitspuwen. Een automaat met dubbele koppeling is al zeker, een handbak wordt overwogen (lees: zal afhangen of de R8 ook nog een handbak krijgt van Audi).

Meer info komen we in september te weten tijdens de Frankfurt Motor Show.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Glenn 00:18
afbeelding van Glenn

Eindelijk! Dat ding heeft al meer facelifts gekregen dan Donatella Versace..

Quin 12:47
afbeelding van Quin

En door de laatste facelift is hij even mottig geworden.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws