Mitsubishi Mirage (Space Star) krijgt broodnodige facelift (2015)

mitsubishi-space-star_01

Het Japanse Mitsubishi haalt op het autosalon van Los Angeles een opgepoetste versie van de Mirage vanonder het doek, een model dat je op Europese bodem kent als de Space Star. Nu is het hopen dat die facelift ook naar onze kant van het water komt.

De Space Star, een no nonsense low-budgetwagen. Daar is op zich niets mis mee, maar het segment wordt bewoond door sterke spelers zoals de Hyundai i10, Peugeot 108 en Daciaanse toestanden. Tegenover die rakkers is de aankoop van een Space Star moeilijk te verantwoorden, want de looks, die zijn even nineties als, tja, de nineties.

In de VS brengen ze daar nu alvast verandering in met de komst van een facelift. Die haalt letterlijk het smoelwerk naar een hoger niveau dankzij wat extra chroom en best wel puik vormgegeven koelsleuven. Plaats daarbovenop nog eens een nieuwe motorkap, velgen en spoiler, en je krijgt een pakket dat er plots modern uitziet.

mitsubishi-space-star

Nieuw nieuw nieuw

In het interieur valt dan weer een nieuw stuur, opgewaardeerde instrumentencluster en opgewaardeerde materialen te vinden. Het infotainmentsysteem kan je verbinden met je smartphone via Apple CarPlay en Android Auto.

mitsubishi-space-star

Onderhuids is het chassis en de ophanging dan weer voortaan steviger en werden de remmen opgewaardeerd. Op het moment van schrijven heeft Mitsubishi nog niet te kennen gegeven dat de Mirage zijn looks en materiaal doorgeeft naar de Europese Space Star.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
B4 19:32
afbeelding van B4

Een auto waar Mitsubishi klanten echt op zitten te wachten...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws