Exit Volkswagen uit WRC: Feit of fictie?

volkswagen-wrc

In naloop van Dieselgate kan de Volkswagen Group excessen missen als kiespijn. Het is daarom dat Audi uit het WEC-kampioenschap stapt en nu lijkt ook Volkswagen een streep te trekken door haar WRC-avontuur. Feit, of fictie?

Een officieel bericht is nog niet in onze mailbox beland maar verschillende bronnen weten te confirmeren dat Volkswagens Raad van Bestuur dinsdag heeft beslist om een einde te maken aan hun WRC-afdeling. Het feit dat Volkswagen ontkent noch tegenspreek op het nieuws dat de wereld rond gaat lijkt enkel maar te bevestigen. Straf nieuws, want sinds 2013 was het merk ongenaakbaar in de rallyklasse. En eigenlijk nog straffer; het doek moet al eind 2016 vallen over het team, waardoor de laatste race eind deze maand zal gereden worden in Australië. Daarna zijn Ogier, Latvala en Mikkelsen samen met hun team technisch werkloos.

Toyota red de boel

Stapt Volkswagen daadwerkelijk uit het WRC, dan staat er volgend jaar amper volk aan de startgrid, niet? Wel, niet helemaal, want Hyundai en Ford M-Sport krijgen tegenwerk van Citroën met haar gloednieuwe C3 WRC en - jawel - Toyota die terug ten tonele verschijnt met een opgepompte Yaris.

Gaan we Volkswagen missen in het WRC? Zeker en vast, zal het kampioenschap wat van haar grandeur missen? Nou, daar moet je niet voor vrezen. In Kamp Hyundai zijn ze waarschijnlijk al een plaatsje aan het afstoffen voor de wereldtitel van 2017.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws