Maserati komt dan toch met Alfieri

maserati-alfieri-concept

Neergesabeld en in de frigo gezet, dat was het lot van de Maserati Alfieri concept car waarmee het merk in 2014 terug nog had uitgepakt op het salon van Genève. Maar daar komen ze nu op terug.

Wel of niet, dat is altijd de vraag bij Italiaanse automerken. Ze schijnen het zelf soms niet goed te weten. Zo ook voor deze Alfieri. Nu zou hij er toch komen, weliswaar ook als elektrisch model. Een elektrische Maserati, laat dat even op je inwerken.

De elektrische variant komt er in 2020, een jaar nadat Maserati de benzineversie ervan gepresenteerd zal hebben. De V8 had in 2016 al het levenslicht moeten zien, maar vanwege emissienormen zou worden geopteerd voor een twin-turbo V6 benzinemotor. De Alfieri komt er niet als vervanging van de Gran Turismo, die zou al in 2018 een opvolger krijgen. Wel komt hij er als concurrent voor pakweg de Porsche 718 Boxster & Cayman, al wordt hij wel een stukje groter dan dat duo. De Alfieri zou ook als eerste op een nieuw platform komen te staan, aangezien Maserati tot nu toe nog niet voorzien is voor elektrische aandrijvingen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws