Einde voor de Ford Mondeo?

ford-mondeo-putten

De Ford Mondeo kwam in 1992 op de wereld als de redder van het automerk. Middenklassers waren toen dé goedverkopende broodjes van de automarkt. Maar tijden veranderen.

Want tegenwoordig moet je een SUV in het gamma hebben en zijn sedans een stuk minder populair. Bij de Amerikaanse afdeling van Ford zouden ze dan ook besloten hebben om de Fusion - de Amerikaanse benaming voor de Mondeo-wereldauto - geen opvolger meer te geven na 2020.

De plannen voor het redesign zouden gecanceld zijn, volgens een confidentiële brief van Ford naar haar toeleveranciers. Hoewel afzeggingen niet uitzonderlijk zijn als een model nog een lange ontwikkeling te gaan heeft, zou het wel eens goed kunnen dat Ford eens diep wil nadenken over het bestaan van de Ford Fusion, en bij uitbreiding de Mondeo.

Dat hoeft geen slecht nieuws te zijn, want ook Renault deed dat eerder door de Espace om te vormen van een groot ruimteslagschip tot een SUV met een gigantische laadruimte.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 5 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Kevin 16:35
afbeelding van Kevin

langs ene kant begrijpelijk gezien de trends en noden tegenwoordig.
Al moet ik zeggen dat ik het toch spijtig vind daar ik de Mondeo wel de mooiste vind van deze klasse.

jre 17:16
afbeelding van jre

Volgens mij zijn het niet enkel SUV's die auto's uit dit segment langzaam wegvegen. Wagens uit de klasse eronder, de Focus dus, zijn simpelweg gegroeid tot het formaat van de eerste twee Mondeo's.

Anon 18:50
afbeelding van Anon

Dus nog meer van die ridicule sufs op de weg.

Sander Vranckx 09:38
afbeelding van Sander Vranckx

Dat zou heel spijtig zijn, er rijden al veel te veel lompe SUV's rond, de Mondeo is een veel mooiere en praktische verschijning,

Luc Mertens 20:05
afbeelding van Luc Mertens

beste wagen ooit! Al met van alles gereden, maar FM komt er zeker als beste uit

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws