Mercedes X-Klasse in mei op pensioen

Mercedes X-Klasse productie einde

Vorig jaar was het al duidelijk dat de Mercedes Van-afdeling de X-Klasse pick-up liever kwijt dan rijk was. Met dank aan teleurstellende verkoopresultaten. De kogel is nu door de kerk: in mei zal het merk met de ster de productie staken.

Mercedes heeft tegenover Duitse media laten weten dat het einde van de X-Klasse in zicht is. Daarmee komt een einde aan de pick-up die amper 2 jaar in productie was. Volgens Mercedes simpelweg het gevolg van een intern onderzoek waarbij geregeld naar de portfolio wordt gekeken. De X, bleek niet populair genoeg.

Markt niet warm gekregen

Een klein understatement, want Mercedes mispakte zich serieus aan de X-Klasse. De pick-up - hoewel een segment in de lift - deelde zijn genen met de Nissan Navara en moest furore gaan maken in Australië, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika. In realiteit werd de "Mercedes Navara" een stuk duurder dan zijn origineel en dat kon weinig kopers bekoren.

Mercedes X-Klasse productie einde

Mercedes mocht dus wel de eerste premium-Duitser zijn met een pick-up in het aanbod, Audi en BMW zullen alvast niet snel volgen. Dit is geen au revoir, X-Klasse, dit is een adieu...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws