Aston Martin: elektrificatie verschuift naar achtergrond

Aston Martin elektrisch toekomst

Nu Aston Martin eindelijk zijn broodnodige geldschieter gevonden heeft, komt er stilaan meer duidelijkheid over de toekomstplannen. Staan niet meer hoog op de prioriteitenlijst: elektrische modellen.

In een gesprek met het Britse Auto Express zegt Aston Martin dat er door de komst van Lawrence Stroll, de nieuwe geldschieter, het een en ander is veranderd op vlak van productieplanning. Grootste slachtoffer van die verandering lijken Astons elektrische modellen te worden.

De introductie van Lagonda, het elektrische luxemerk, is alvast uitgesteld. Dat zou niet langer in 2022 verschijnen, zoals aanvankelijk gepland, maar opschuiven naar 2025. De Rapide E staat nu officieel op pauze. “Investeringen in elektrische modellen moeten wachten tot na 2025”, zo klinkt de officiële uitleg.

Al worden de hybrides, broodnodig om de CO2-uitstoot te verlagen, niet vergeten: “Al onze modellen zullen tegen het midden van dit decennium een of andere vorm van elektrificatie krijgen”, zegt CEO Andy Palmer. In 2022 moet het eerste model verschijnen met een hybride V6. Dat wordt wellicht de DBX, waar Aston Martin veel van verwacht.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws