Jaguar wil als EV-merk Bentley in vizier nemen

Jaguar elektrisch 2025

Tegen 2025 wil Jaguar alleen nog volledig elektrisch door het leven. Maar verwacht geen EV-alternatieven voor de E-Pace, F-Pace, XE of XF. Jaguar Land Rover-CEO Thierry Bolloré wil het klassieke Britse merk hogerop positioneren: met Bentley in het vizier.

In een interview met het Britse Auto Express laat de Fransman Bolloré in zijn kaarten kijken. Jaguar moet “moderne luxe” uitstralen, en daar hoort ook een ander prijskaartje bij. “Luxe begint niet ver uit de buurt van 100.000 pond”, aldus Bolloré, die tijdens zijn periode bij Renault een overname van Jaguar had overwogen. Volgens de Fransman is de positionering van het merk een probleem: “Het zijn mooie auto’s, dus je vraagt je af waarom Jaguar niet beter verkoopt? Klanten kiezen voor Audi of voor BMW.”

Respijt voor I-Pace

Bij de toekomstige elektrische modellen die Jaguar vanaf 2025 plant, zal er dus geen plaats meer zijn voor een opvolger van de XE of XF, of de SUV’s E-Pace en F-Pace. De Britten willen liever concurreren met dat andere luxemerk van eigen bodem: Bentley. Nochtans was er lang sprake van een elektrische luxelimousine, die de XJ zou gaan opvolgen. Begin dit jaar belandden de plannen daarvoor echter in de vuilbak.

Werk aan de winkel dus, want dat betekent een nieuwe zoektocht naar een ander elektrisch platform. Toch maakt Bolloré zich geen zorgen: er liggen al ontwerpschetsen op tafel voor drie nieuwe elektrische modellen, twee crossovers en een coupé. Die zullen beduidend groter zijn dan de huidige modellen, aldus de Fransman. De enige Jaguar die van Bolloré na 2025 nog even in de catalogus mag staan, is de elektrische I-Pace.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws