Ontwerp Volkswagen ID. Life belandt in de prullenmand

Volkswagen ID. Life 2021

Wie de Volkswagen ID. Life Concept van vorig jaar een knappe verschijning vond, is eraan voor de moeite. In Wolfsburg zou het studiemodel namelijk geschrapt zijn uit de lijst van mogelijke productiemodellen. De ID.2, zoals die zou gaan heten, komt er echter nog steeds maar gaat er dus anders uitzien.

Als we de tijdelijk herrezen E-Up! even buiten beschouwing laten, heeft Volkswagen momenteel al drie nieuwe elektrische modellen in de catalogus: de ID.3, ID.4 en ID.5. Binnenkort krijgen die versterking van de nog grotere ID. Buzz, maar op een compacter en betaalbaarder elektrisch model is het nog wachten tot 2025. Die ID.2 moest naar het voorbeeld van de ID. Life Concept gaan gebouwd worden, maar daar zou Volkswagen nu op terugkomen.

ID.2 wordt nog gekker

Volgens onze Duitse concullega’s van Automobilwoche zou het team van hoofdontwerper Jozef Kaban namelijk werken aan een gloednieuw ontwerp voor de ID.2 nadat de ID. Life in de prullenmand beland is. De compacte EV moet volgens de Duitsers nog meer gericht worden op een jonge doelgroep, wat ergens verwonderlijk klinkt aangezien de ID. Life — naar onze bescheiden mening — het toch al best diep in de categorie ‘funky’ ging zoeken. Zo verscheen het studiemodel ten tonele met een koetswerk dat hints naar de Golf 1 combineerde met een modern crossoversilhouet.

Volkswagen ID. Life 2021

De voorlopige technische gegevens van de ID. Life zouden wel nog overeind blijven bij de transitie naar de ID.2. De betaalbare EV zou dus staan op een ingekorte en voorwielaangedreven versie van het MEB-platform, dat tegenwoordig ook onder Volkswagens andere elektrische producten schuilgaat. In het geval van de ID. Life was de elektromotor goed voor 234 pk en kon het accupakket van 57 kWh hem een rijbereik bieden van maximaal 400 kilometer. Ook het geplande lanceringsjaar van 2025 zou ondanks de koerswijziging overeind blijven.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws