Laatste kans: driedeurs Ford Fiesta binnenkort uit productie

Ford Fiesta ST driedeurs 2022

Liefhebbers van een klassieke hatchback met drie deuren mogen zich stilaan beginnen haasten. Dat aanbod wordt binnenkort namelijk alweer een slagje kleiner, want ook bij Ford halen ze hun laatste driedeurs uit het gamma. Zo rollen er vanaf deze zomer enkel nog Fiesta’s met vijf deuren uit de fabriek.

De MPV en de sedan zijn niet de enige autovormen die het tegenwoordig zwaar te verduren hebben. Ook in driedeurs hatchback-land daalt het aantal onderdanen zienderogen. Waar je vroeger namelijk zelfs nog C-segmenters zoals de Volkswagen Golf of Ford Focus met drie deuren terugvond, moeten we nu al ons best doen om een exemplaar in het A- of B-segment te vinden. Enkel de Fiat 500, de Mini 3-deurs, de kneitergekke Toyota GR Yaris en de Ford Fiesta hielden het rijk nog staande, maar die laatste deserteert nu ook richting het vijfdeurskamp.

Zeldzaamheid

Een woordvoerder van Ford heeft namelijk aan Automotive News Europe bevestigd dat het merk deze zomer nog de stekker uit de productie van Fiesta’s met drie deuren trekt. Daarvoor zouden ze verschillende redenen hebben, en die horen we tegenwoordig wel vaker in de sector. Zo zou de productie van de compacte hatchback sowieso achterstand oplopen door een tekort aan onderdelen als gevolg van intussen niet alleen de halfgeleidercrisis maar ook het conflict in Oekraïne. Daarom zouden ze hun voorraad — logisch — willen toespitsen op populairdere carrosserievarianten, zoals de Fiesta vijfdeurs. Daarnaast wordt de fabriek waar het model gebouwd wordt, in Keulen, volop klaargestoomd voor de productie van Fords nieuwe elektrische auto’s. Aanvankelijk zouden ze de Fiesta nog even naast die EV’s blijven bouwen, maar het spreekt dus voor zich dat er ergens plaats gemaakt moet worden.

Ford Fiesta gamma 2022

Toch komt het schrappen van de Fiesta driedeurs enigszins als een verrassing. Amper een dik halfjaar geleden stelde Ford namelijk een facelift op het model voor, en daarin werd het koetswerk met drie deuren wel nog meegenomen. Dat zou de uitgelezen kans geweest zijn om die versie eruit te snoeien, maar blijkbaar zagen ze er bij Ford toen wel nog heil in. Dat betekent dus meteen ook dat de driedeurs Fiesta’s van na de facelift ontzettend zeldzaam zullen worden. Hoeveel meer redenen heb je nodig om er snel nog eentje te gaan bestellen?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws