Ford ‘Model E’-divisie belooft 9 elektrische modellen tegen 2024

Ford Model E elektrische modellen 2024

De kersverse ‘Model E’-afdeling van Ford schiet meteen in actie. De tak die nu verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van elektrische auto’s belooft het gamma meteen aan te vullen met zeven nieuwkomers. Zo zou het totale EV-aandeel bij Ford op negen komen te staan, en het merendeel daarvan worden bedrijfsvoertuigen.

Ford zet een volgende stap in zijn elektrificatieplannen, en doet dat onder de noemer ‘Model E’. Die naam verwijst, voor de duidelijkheid, niet naar één of andere elektrische reïncarnatie van de oer-Model T, maar wel naar de afzonderlijke afdeling die zich voortaan zal gaan ontfermen over de zuiver elektrische toekomst van het merk. Die toekomst neemt volgens Ford de vorm aan van negen EV’s, die nu gezamenlijk hun verduisterde neusjes laten zien.

Even in de war?

We spreken dan wel over een totaal van negen elektrische modellen want hoewel alle auto’s op de beelden onherkenbaar gemaakt werden, zijn ze toch niet allemaal even nieuw. Zo herkennen we bijvoorbeeld meteen het norse lichtsignatuur van de Mustang Mach-E, en staat aan de andere kant ook de vorig jaar gelanceerde E-Transit in het duister te staren. Dat laat nog zeven onbekenden over, en ook daar geeft Ford over de ene al meer prijs dan over de andere.

Ford Model E elektrische modellen 2024

Zo begint het aanbod aan elektrische personenwagens meteen met een bekende naam, want de Puma gaat aan de stekker. Of het hier om een nieuwe modelgeneratie gaat is nog niet helemaal duidelijk, al doet het silhouet wel sterk denken aan het huidige model. Verder vinden we ook een ‘middelgrote crossover’ en een ‘sportieve crossover’ onder de nieuwkomers, al is Ford niet helemaal consequent in de aanduiding op de plaatjes. Zo worden de twee modellen op het beeld met de negen auto’s en het detailbeeld van de vier personenwagens omgekeerd weergegeven, en is het dus wat moeilijk om over hun verschijningen iets zinnigs te zeggen.

Oude glorie

Wat we wel meteen zien, is dat het grootste deel van de elektrische modellen op de beelden bedrijfsvoertuigen zijn. Op de E-Transit na onderscheiden die zich allemaal door een LED-strip die de voorlichten Volkswagen-gewijs met elkaar verbindt. Die gelijkenis berust trouwens niet helemaal op toeval, want voor zijn bedrijfswagens werkt Ford voortaan samen met de VW-groep — vergelijk de nieuwe Tourneo maar eens met de nieuwe Caddy of de Ranger met de aankomende Amarok. Dat is voor de elektrische versies dus niet anders, wat ons stiekem meteen ook doet uitkijken naar een Volkswagen Caddy of Transporter op stroom.

Ford Model E elektrische modellen 2024

Die samenwerking wordt ook deels doorgetrokken naar de personenwagens. Zo zouden zowel de ‘Medium-size Crossover’ als de ‘Sport Crossover’ waarmee het Blauwe Ovaal hier plaagt op het MEB-platform van Volkswagen komen te staan. Het middelgrote exemplaar kan daarin wel eens Fords versie van de ID.4 worden. Welke namen de crossovers krijgen is nog niet bekend, als lijkt het waarschijnlijk dat de constructeur — net als bij de Puma en de Mustang Mach-E — teruggrijpt naar oude glorie. Wij verdelen onze inzet dus alvast over de namen ‘Capri’, ‘Cortina’, ‘Escort’, ‘Granada’ en ‘Orion’, aangezien Ford die even geleden nog opnieuw liet registreren.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws