Fords elektrische E-Transit komt ook naar Europa

Ford E-Transit 2021 voorzijde

Na zijn Amerikaanse debuut eind vorig jaar kondigt Ford aan dat zijn E-Transit ook naar Europa zal komen. De zuiver elektrische bestelwagen belooft een rijbereik van 317 kilometer en brengt een nieuw infotainmentsysteem met zich mee.

Het segment van de bestelwagens elektrificeert in sneltempo. Na de compactere busjes zoals de Nissan E-NV200 of Peugeot e-Expert zijn nu de grotere exemplaren aan de beurt. In navolging van mastodonten als de Volkswagen e-Crafter en Citroën ë-Jumper brengt Ford ook een elektrische versie van zijn iconische Transit op de Europese markt.

Herkenbaar aanbod

Die E-Transit zagen we eerder al eens, en wel eind 2020 bij zijn Amerikaanse presentatie. De cijfers zijn dus alvast herkenbaar. De elektromotor produceert altijd 430 Nm koppel maar klanten krijgen de keuze uit twee vermogens: ofwel 184 ofwel 269 pk. Op batterijvlak is er niet te kiezen: iedere E-Transit krijgt een accupakket van 68 kWh. Daarmee zou de bestelwagen zo’n 317 kilometer ver moeten komen op één lading, althans volgens de WLTP-cyclus. Daarna laad je de batterij weer op aan een snellader tot 115 kW, waarmee je in 34 minuten een capaciteit van 80% zou moeten bereiken.

Ford E-Transit 2021 Laadpoort

Daarnaast blijft de E-Transit op en top Transit. Zo valt zijn koetswerk te configureren in maar liefst 25 lengte- en hoogtematen en bieden die een laadvolume van 9,5 tot 15,1 kubieke meter. Je mag daarbij tot 1.758 kilogram aan gewicht meezeulen, naast het gewicht van de bus zelf wel te verstaan. Ook het ontwerp blijft herkenbaar: op een grille met wat blauwe accenten na is de E-Transit identiek aan iedere reguliere soortgenoot.

Modern infotainment

Los van zijn elektrische aandrijflijn brengt de E-Transit nog een primeur voor Fords bedrijfsvoertuigen met zich mee, namelijk in het infotainmentsysteem. Deze elektrische bestelwagen is de eerste van zijn soort die het SYNC 4-systeem achter zijn aanraakscherm krijgt, een interface die we al kennen uit een aantal personenwagens van Ford. Daardoor krijgt de E-Transit niet alleen Over The Air-updates maar zegt hij ook vaarwel tegen een aantal fysieke knoppen zoals die voor de klimaatregeling. Dat wordt nu namelijk ook bediend via het infotainmentsysteem.

Ford E-Transit 2021 SYNC 4 touchscreen

De elektrische versie van de Ford Transit komt begin 2022 op de markt in Europa. Klanten kunnen vooraf beginnen bestellen vanaf oktober 2021.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws