Open deur: Volgende Hyundai i10 volledig elektrisch in 2024

Hyundai i10 EV 2024

Hyundai zal in 2024 een opvolger van de huidige i10 lanceren. Die zwiert zijn verbrandingsmotoren buiten en kiest resoluut voor een elektrische aandrijflijn. Met een prijskaartje van zo'n 20.000 euro hoopt Hyundai de EV bereikbaar te maken voor de massa.

De compacte stadswagen is op sterven na dood. Deels door een tanende interesse, anderzijds door de steeds strengere normen die de Europese Unie vooropstelt inzake veiligheid en uitstoot. Normen die de basisprijs van een stadswagen fors de hoogte in duwen. Desalniettemin blijft Hyundai geloven in haar kleinste i10, al zal zijn opvolger vanaf 2024 het doen met een volstrekt elektrische aandrijflijn.

Ioniq 1?

De volgende Hyundai i10 wordt 100% elektrisch, dat nieuwtje werd bevestigd door Hyundai's hoofd van marketing in Europa Andreas-Christoph Hofmann. In essentie een open deur, want zowat alle automerken zijn volop bezig met de ontwikkeling van een kleine, "betaalbare" elektrische auto. De redenering daarachter is logisch, want om te kunnen voldoen aan de emissienormen die Europa vooropstelt vanaf 2025 (Euro 7), moeten verbrandingsmotoren uitgerust worden met technologieën die vaak duizenden euro's extra kosten. Het kostenplaatje van die aandrijflijn komt dan tot op het punt dat een elektromotor met accu niet per se duurder is.

Hyundai i10 EV 2024

Veel details hebben we nog niet over de opvolger van de i10. Hyundai heeft dan wel samen met Kia het E-GMP elektrisch platform ontwikkeld dat momenteel dienst doet onder Ioniq 5 en Kia EV6, de kans is echter klein dat het "rekbaar" genoeg is om onder een compacte stadswagen te plakken. Een nieuw platform lijkt dus in de maak! Een gerucht dat extra zuurstof krijgt door het feit dat Hyundai niet één maar wel twee opvolgers voor de i10 voorziet; een elektrische hatchback en een elektrische compacte crossover. Door meerdere modellen in dit segment te creëren kan Hyundai de kosten verspreiden. En Kia zal zonder twijfel ook nog een afgeleide introduceren. In 2024 moet deze nieuwe elektrische i10 al op de markt komen, met een prijs rond de 20.000 euro! Al kan die tegen dan wel eens door het leven gaan als Ioniq 1.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
suskewiet 13:58
afbeelding van suskewiet

hoera het klimaat en bijgevolg de wereld is gered lijkt het wel

Barbara 00:04
afbeelding van Barbara

Hahaha

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws