Juich! Volgend jaar komt er een nieuwe BMW M4 CS

BMW M4 CS 2024

Zes jaar na zijn voorganger en een jaar na de M3 CS wil BMW in 2024 een nieuwe M4 CS het toneel oprijden. Voor BMW’s M-afdeling belooft het volgend jaar opnieuw druk te worden.

Wie in het vijftigste verjaardagsjaar van BMW M vorig jaar naast een van de 1.000 exemplaren van de M4 CSL greep, krijgt in 2024 een soort van herkansing. Dan lanceren de Beiers namelijk opnieuw een M4 CS, in navolging van de M3 CS die ze begin dit jaar de pitlane inreden. Dat bevestigt BMW’s M-afdeling in een vooruitblik op haar plannen voor 2024.

Life cycle impulse

In 2024 moet er onder meer ook een life cycle impulse volgen voor de M3 en M4, BMW-taal voor een facelift. De komst van die M4 CS zal dus wellicht gepaard gaan met de voorstelling van die gefacelifte M-modellen. Daarnaast staan ook de nieuwe M5 en M5 Touring op de kalender voor 2024, zo vertelde BMW M-CEO Frank van Meel.

De nieuwe BMW M4 CS gebruikt ongetwijfeld dezelfde dubbel aangeblazen 3.0-zescilinder-in-lijn als zijn berlinevariant. Dat exemplaar deelt hij ook met de M4 CSL en is 550 pk en 650 Nm sterk. We gokken eveneens dat de M4 CS dezelfde dieetkuur van koolstofvezel voorgeschoteld krijgt om in totaal zo’n 20 kilogram te besparen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws