Officieel: Noble M600 supercar

 

 

 

 

Noble heeft de officiële afbeeldingen van haar laatste meesterwerk de wereld in gestuurd, de M600 supercar. De schrik in wording voor Ferrari en Lamborghini. Maar wat zijn haar ingrediënten?

Onder de kap van deze Brit zit een 4.4l grote twin turbo V8 die 650pk sterk is. Voor dat blok werd de mosterd gehaald bij Volvo. Als bestuurder kan je dat vermogen echter aanpassen/kiezen. Zo heb je de keuze uit 450, 550 of de volle 650pk. Maximum koppel bedraagt 836Nm. De wagen is volledig gemaakt uit roestvrij staal en carbon om het gewicht tot het 'minimum' te beperken. Het totale gewicht van deze wagen is 1.274 kilogram. Met die motorisatie en dat gewicht, weet Noble haar nieuwe sportcar de 160km/u te laten bereiken in amper 6.5 seconden. Topsnelheid bedraagt 362km/u.

 

 

Je zou echter denken dat ESP en ABS gemaakt is om wagens als deze op de baan te houden. Maar het zijn net deze modellen die zulke technologie naar hun hand zetten. Zo kan de tractiecontrole volledig worden uitgeschakeld door de bestuurder. Er is geen ESP of ABS aanwezig. Schakelen doe je met een zestraps manuele versnellingsbak. In tegenstelling tot andere sportwagens in deze klasse kan je dus niet beschikken over shifters achter het stuur.

De wagen wordt officieel voorgesteld op 19-21 september tijdens het Goodwood Revival.

 

via autoblog.com

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Pieter Ameye 13:11
afbeelding van Pieter Ameye

1700 kg? Hoe durven ze zoiets in godsnaam lichtgewicht noemen.

pieter 13:33
afbeelding van pieter

Ziet er wel echt lekker uit!

BartG 14:39
afbeelding van BartG

Men neme een Audi R8 en men plakke ertegen de achterkant van een Ferrari en de neus van een lamborghini. Men neme vervolgens een blokje van Volvo en klaar! Makkelijk, nietwaar?

pieter 15:17
afbeelding van pieter

<b>@Pieter A.</b><br>my bad. Het gewicht is 1274 kilogram. Ik maakte een rekenfout bij het omrekenen van lbs naar kg.

Wim 07:20
afbeelding van Wim

1200 kilo voor 650 is niet slecht :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws