Citroën toont WTCC-racewagen

citroen-c-elysee-wtcc-loeb

Citroën heeft de wagen gepresenteerd waarmee recordverpulveraar Sébastien Loeb zal deelnemen aan het WTCC-kampioenschap.

Tegen de verwachting in is het geen C4, DS4 of DS3 geworden maar kiest Citroën voor de C-Elysée als basis voor de vormgeving. Op zich niet verwonderlijk, want Citroën maakte eerder bekend dat het de promotie die het WTCC krijgt wil gebruiken voor de expansie van het merk. En laat nu net die C-Elysée op groeimarkten China en Zuid-Amerika gelanceerd zijn.

allesbehalve productiecijfers

Onder de kap een opgekietelde 1.6, dezelfde als die in de DS3 WRC. Het vermogen zou rond de 380 pk (237 pk/l) en 400 Nm liggen en wordt op de voorwielen overgebracht via een Sadev sequentiële zesversnellingsbak. Hij krijgt ook een zelfsperrend differentieel. Voor de remmen vinden we vooraan 380 mm grote schijven met vier zuigers, achteraan zijn dat 300 mm grote exemplaren met twee zuigers.

citroen-c-elysee-wtcc-loeb

Citroën laat de wagen zien aan het grote publiek op de IAA autoshow in Frankfurt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Kevin 08:26
afbeelding van Kevin

spijtig dat het een koffermodel is, de achterkant vind k niet zozo. Ben wel benieuwd hoe Loeb het gaat doen in de WTCC, ik kijk uit naar zijn komst.

Dury jacques 17:42
afbeelding van Dury jacques

mooie wagen en nu duimen voor Loeb

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws