Feest: Range Rover Evoque krijgt 285 pk

range-rover-evoque-autobiography-dynamic

Noem hem niet langer baby Range, nu hij een potente motor onder de kap heeft. De Evoque Autobiography Dynamic rolt met zijn spierballen en wil de concurrentie aan gaan met... tja, met wat eigenlijk?

Natuurlijk is de Evoque Autobiography Dynamic voorzien van de nodige luxe maar belangrijker vinden we de aanwezigheid van de 2.0 turbomotor. Die produceert 285 pk en wordt gekoppeld aan een negentraps ZF-versnellingsbak. Hij komt in het gamma boven de gewone Autobiography's te staan, die zijn goed voor 190 of 240 pk.

prestaties aangepakt

Het blijft echter niet bij een steviger vermogen, de Evoque krijgt ook een scherper en preciezer stuurgedrag, terwijl Range Rover ook aan de ophanging werkte door de geometrie en vering aan te passen. Tegelijk werd ook het remsysteem aangepakt, door 350 mm grote schijven te monteren achter de voorwielen. Vierwielaandrijving en Torque Vectoring by Braking zijn standaard aanwezig op deze topversie.

range-rover-evoque-autobiography-dynamic

Verder kan je de Evoque Autobiography Dynamic herkennen aan een aangepaste voorzijde, 20 inch velgen en een exclusief Phoenix Orange-kleurtje. Het interieur wordt opgefleurd door één van de zes ledertinten in het aanbod, terwijl ook sport- of climate-zetels als optie worden aangeboden.

Ohja, waar kan je hem tegen opzetten? Tegen de BMW X3 xDrive35i met 306 pk, bijvoorbeeld, of Mercedes' GLK 350 4MATIC (306 pk), de Porsche Macan S (340 pk) is nog nét te hoog gegrepen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws