Officieel: BMW M4 Cabrio

BMW-M4-Cabrio

Net te laat voor deze zomer brengt BMW de dakloze variant van de M4 naar buiten. Nog steeds met een zes-in-lijn, achterwielaandrijving en stevige prestaties.

Laten we meteen met het dak in huis vallen, de M4 zonder dak verschilt motorisch amper met zijn dakbroeder. Onder de kap ligt dezelfde 3 liter zes-in-lijn met twee turbo's die 431 pk en 550 Nm loslaat op de achterwielen.
Verbruik? Een normverbruik van 9,1 liter en een CO2-uitstoot van 213 g/km met de manuele zesbak en 8,7 liter / 203 gram met de automaat.

BMW-M4-Cabrio

Qua gewicht is het wel een lijvige rakker geworden. 1.750 kilogram om precies te zijn. Dat is zomaar eventjes 250 kilogram zwaarder dan de M4 coupe. Daardoor sprint-ie in 4,4 seconden naar de honderd met de zeventrapsautomaat. Nog steeds meer dan snel, maar wel drie tienden trager dan de M4 met vast dak.

BMW-M4-Cabrio

Dakklapper

BMW houdt vast aan een stalen daklap. Dat heeft twintig seconden nodig om het zonlicht lekker te laten schijnen op het interieur. Dat kan tot een snelheid van 18 km/ uur. Is het toch maar fris, dan bieden de nekwarmers soelaas. Uiterlijk moet je geen al te grote veranderingen verwachten met de M3/ M4 coupe. Stevige schorten, powerdome op de motorkap en vier uitlaten achteraan. De M4 zal voor het eerst te bezichtigen zijn op het salon van New York. Later dit jaar zal je hem kunnen bestellen bij de dealer.

BMW-M4-Cabrio

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
DeeBoss 00:10
afbeelding van DeeBoss

BAM!! Machtige wagen...

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws