Officieel: Nissan Navara (2014)

nissan-navara-2014_02

Na de Qashqai en de X-Trail wordt nu ook de pickup in de Nissan-familie in het nieuw gestoken. Daardoor loopt hij weer mooi in tred met zijn broertjes.

De nieuw Navara gaat net zoals de X-Trail het pad op van verfijning. Het uiterlijk toont een stuk moderner maar ook wat fragieler. Vooraan bemerken we de typische V-lijn in de grille en in de LED-dagrijlichten. De bumper krijgt dan weer gelijkenissen met die van de Qashqai, maar dan in een steviger jasje.

Opgewaardeerd interieur

Het interieur gaat er enorm op vooruit. Weg is het platte 'T-stuur' en de harde rechthoekige lijnen. In de plaats komen vloeiende lijnen, een knappe instrumentencluster en een meer langgerekt dashboard.

nissan-navara-2014_02

High-strength chassis

Een pickup is maar zo goed als zijn chassis. Dat weten ze bij Nissan ook. Daardoor werd het chassis herbekeken en werd de ophanging achteraan (weliswaar met bladveren) hernieuwd met het oog op zware lasten. De draaicirkel werd dan weer verkleind zodat hij in de stad ook iets praktischer is geworden. Het 4x4-stysteem krijgt een resem aan systemen zoals Vehicle Dynamic Control, Hill Descent Control, Hill Start Assist en Active Brake Limited Slip.

nissan-navara-2014_02

Motorisch is er sprake van een 2.5-viercilinder diesel met 163 pk (403 Nm) en 190 pk (450 Nm). Een benzine komt er ook aan, al zijn de specificaties daarvan nog niet geweten. De motoren worden steeds gekoppeld aan een manuele zesbak of automaat met zeven verzetten. Op de Europese variant is het nog even wachten.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mesoerrie 19:11
afbeelding van Mesoerrie

Stoere bak die weer helemaal bij de tijd is!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws