Autonieuws: Officieel

Officieel: Nissan Navara (2014)

Na de Qashqai en de X-Trail wordt nu ook de pickup in de Nissan-familie in het nieuw gestoken. Daardoor loopt hij weer mooi in tred met zijn broertjes.

De nieuw Navara gaat net zoals de X-Trail het pad op van verfijning. Het uiterlijk toont een stuk moderner maar ook wat fragieler. Vooraan bemerken we de typische V-lijn in de grille en in de LED-dagrijlichten. De bumper krijgt dan weer gelijkenissen met die van de Qashqai, maar dan in een steviger jasje.

Opgewaardeerd interieur

Het interieur gaat er enorm op vooruit. Weg is het platte 'T-stuur' en de harde rechthoekige lijnen. In de plaats komen vloeiende lijnen, een knappe instrumentencluster en een meer langgerekt dashboard.

High-strength chassis

Een pickup is maar zo goed als zijn chassis. Dat weten ze bij Nissan ook. Daardoor werd het chassis herbekeken en werd de ophanging achteraan (weliswaar met bladveren) hernieuwd met het oog op zware lasten. De draaicirkel werd dan weer verkleind zodat hij in de stad ook iets praktischer is geworden. Het 4x4-stysteem krijgt een resem aan systemen zoals Vehicle Dynamic Control, Hill Descent Control, Hill Start Assist en Active Brake Limited Slip.

Motorisch is er sprake van een 2.5-viercilinder diesel met 163 pk (403 Nm) en 190 pk (450 Nm). Een benzine komt er ook aan, al zijn de specificaties daarvan nog niet geweten. De motoren worden steeds gekoppeld aan een manuele zesbak of automaat met zeven verzetten. Op de Europese variant is het nog even wachten.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen