Officieel: Land Rover Discovery Sport

land-rover-discovery-sport-2015-01

Nadat gisteren al wat beelden het net opsijpelden, krijgen we vandaag alle officiële informatie over de Discovery Sport van Land Rover zelf toegespeeld. Die kan optioneel zeven inzittenden vervoeren, al zitten de achterste inzittenden niet zo ruim als bij een gewone Disco.

De Discovery Sport werd voorafgegaan door een Discovery Vision Concept. Van die concept car neemt de baby-Discovery een hele hoop kenmerken over, waardoor hij dus enorm veel invloeden ondervindt van het design van de Range Rover Evoque.

U vroeg een Evoque met (optioneel) zeven zitplaatsen? Dit is 'm dus. Tot zover het onderscheidende design van de Range Rovers ten opzichte van de Land Rovers. Voor de correcte maten moeten we zelf even met de lintmeter langs de wagens lopen op het salon van Parijs, Land Rover geeft deze voorlopig niet mee.

land-rover-discovery-sport-2015

Wat ze wel vrijgeven, zijn de motorisaties. De 2.2 SD4-dieselmotor levert 190 pk, een 2.0 turbo benzinemotor is goed voor 240 pk. Hier doen de negentrapsautomaten hun intrede, als optie op de diesel, standaard op de benzine. Wie de vierwielaandrijving - waarmee Land Rover haar bekendheid en roem vergaarde - niet zo nodig heeft, kan kiezen voor voorwielaandrijving.

land-rover-discovery-sport-2015

Ondanks het feit dat Land Rover kijkt naar de Hollywoodvrouwen en soccer moms als doelgroep voor deze auto, geven ze hem toch wat terreineigenschappen mee. Zo kan hij door 600 mm diepe plassen rijden, heeft hij een bodemspeling van 212 mm, en heeft hij een aan-, af- en oversteekhoek van respectievelijk 25, 31 en 21 graden.

Volgende maand wordt de Discovery Sport dus voorgesteld op het autosalon in Parijs. Vanaf het begin van 2015 mag je hem bij de dealers verwachten. Wie vanaf dan op zoek gaat naar een nieuwe Freelander, is eraan voor de moeite. Dat model wordt vervangen door deze Discovery Sport.

De eD4-versie zal in België 32.900 euro kosten. Die versie, met een uitstoot van 119 g/km, komt pas later in 2015 in het gamma. Andere prijzen zijn voorlopig niet bekend.

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
Deeboss 09:22
afbeelding van Deeboss

missing gap in hun aanbod. De RR sport was net wat te duur, maar deze zou wel eens op de shortlist van nieuwe wagen kunnen staan.

Adriaan 09:39
afbeelding van Adriaan

oeioei, volgens mij heeft landrover hier een typfoutje gemaakt, bedoelen ze niet eerder freelander? (maar wat een gedrocht :s )

Pieter A. 09:40
afbeelding van Pieter A.

Ik vind het - puur visueel - maar niets. De vorige generatie Discovery stond op mijn lijstje 'ooit te hebben', maar deze...

Wim 10:14
afbeelding van Wim

smoelt voor mij iets te veel als een Evoque, hopelijk blijft de nieuwe echte Disco hoekig :)

Carlos 10:48
afbeelding van Carlos

Ik loop er ook niet warm van...
Dan liever de 'gewone' Discovery.
Lekker hoekig en hoog.

Grunt 13:08
afbeelding van Grunt

Ik ben helemaal aan boord. Heel geslaagde styling, en wat een packaging! 5+2 opstelling in een wagen van minder dan 4m60...

De Freelander 2 zag er verouderd uit, deze is helemaal bij de tijd. De nieuwe grote Discovery (die er volgend jaar aankomt) zal wel wat hoekiger voor de dag komen om tegemoet te komen aan de verzuchtingen van de oude garde :-)

Kevin300 20:25
afbeelding van Kevin300

Interieur en voorkant vind ik geweldig, achterkant moet ik denk nog aan wennen.

Glenn 22:00
afbeelding van Glenn

Interieur is best mooi, vanbuiten niet mijn ding. Vooral in profiel maar een raar creatuur.

Vraag mij af waarom dit persé Disco Sport moet noemen? Zo'n suv straalt niet echt veel sportiviteit uit, of hangt dat enkel samen met de grootte van de wielen ;-)

Benoche 01:19
afbeelding van Benoche

Nu snap ik wat ik deze morgend gecamoufleerd en met engelse platen zag rijden! Was duidelijk een Landrover maar wist niet de welke... Heb net 3 foto's van kunnen pakken

A. Dum 09:09
afbeelding van A. Dum

nooit land rover kopen, niets anders dan miserie

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws