Dacia neemt Dokker Stepway en Lodgy Stepway mee naar Parijs

dacia-dokker-stepway-3

Op het salon van Parijs neemt Dacia de Lodgy Stepway en Dokker Stepway mee.

Mensen zitten niet alleen graag wat hoger in België, ze zijn ook niet vies van wat allroad design. Dat bewijzen de Cross Country varianten bij Volvo en de Allroad varianten bij Audi. Maar ook in het lagere segment zijn de varianten gewild. Zo zijn er nu de Lodgy en Dokker met meer plastiek rondom rond.

Wat krijg je extra?

Beide uitvoeringen worden gekenmerkt met nieuwe voor- en achterbumper in koetswerkkleur, beschermplaten voor- en achteraan met gepolijst chroom, mistlampen vooraan met randen in gepolijst chroom en zware wielkastbeschermers, zwarte drempelstroken, afwerking in Dark Metal voor dakstangen, buitenspiegels en aluminium velgen en voor de Lodgy Stepway een zwart radiatorrooster met zwarte bovenrand.

De Dokker Stepway en Lodgy Stepway krijgen ook binnenin enkele kenmerken. Zo krijgen ze een specifieke zetelbekleding met blauwe stiksels en wordt ook het instrumentenpaneel afgewerkt met dezelfde blauwe accenten.

dacia-dokker-stepway-3

Motoren

Onder de kap van de Lodgy Stepway schuilt de TCe 115 benzinemotor met een verbruik van 5.7 liter en 131 g/km CO2. De dieselmotor is een 1.5 dCi met 90 of 110 pk, met respectievelijk 4,2 l/100 km* (of 109 g/km CO2) en 4,4 l/100 km* (of 116 g/km CO2).

De Dokker Stepway krijgt dezelfde TCe benzinemotor die 5.8 l/100km verbruikt en 135 g/km CO2 uitstoot. Voor wie diesel wil slurpen is er een 1.5 dCi motor met 75 of 90 pk die 4.5 l/100 km verbruikt en 118 g/km CO2 uitstoot.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws