Zorgt productie Volvo XC60 in China voor kopzorgen in Gent?

volvo-xc60-t5-2014-3

De Volvo XC60 verkoopt als zoete broodjes. Niet alleen in Europa, vooral in China doet hij het goed. Volvo start dan ook met de productie van de XC60 in China en dat is misschien niet zo goed nieuws voor Volvo Cars Gent.

Want de XC60 wordt ook in Gent gebouwd. Eerder dit jaar moest de Oost-Vlaamse Volvo-fabriek de productie nog omhoog trekken om aan de vraag te kunnen voldoen. Die stijgende vraag werd dus vooral veroorzaakt door de Chinese klanten. Nu Volvo een deel van de productiecapaciteit van de fabriek in het Chinese Chengdu wil gebruiken voor de XC60, ziet de Gentse vestiging een stuk van de vraag wegvallen.

Door een productieunit in China te gebruiken, hoeft Volvo geen zware importtaksen meer te betalen. In China zouden ook heel wat XC60's worden gebouwd voor export naar de Verenigde staten, weet De Tijd. Naar berekening 17 procent van de 250.000 Volvo XC60's die in Gent van de band rollen zijn bestemd voor China.

Nu Volvo besliste om een deel van de productie va de XC60 naar Azië te verhuizen, groeit in Gent ook de onzekerheid voor de opvolger van dat model. Op het hoofdkantoor in Zweden werd nog niet beslist wie de opvolger van de XC60 - en ook de S60/V60 die momenteel in Gent van de band rollen - mag bouwen. De opvolger van de V40 werd wel al toegewezen aan de fabriek in Gent.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws