Mercedes-Maybach S-Klasse vanaf €143.143

mercedes-maybach-s600_1

Mercedes gooide zopas doorheen de stakingspiketten de prijzen van de Mercedes-Maybach S-Klasse in onze brievenbus. Vanaf 143.143 euro laat je je rijden in het meest luxueuze dat Stuttgart te bieden heeft. En inderdaad, er staat 'vanaf'.

Wat zo'n Maybach juist is hoeven we jullie waarschijnlijk niet meer te vertellen, maar voor de goede orde brengen we jullie even terug op de hoogte. De Mercedes-Maybach-modellen (het blijft een gekke naam) zullen de meest luxueuze wagens zijn die je bij Mercedes kan bestellen. Modellen die vooral dienen om in gereden te worden, niet om zelf te rijden. Het eerste model in het gamma is gebaseerd op de Mercedes S-Klasse en voegt daar nog eens 200 millimeter beenruimte aan toe. Voor de achterste passagiers natuurlijk.

Instappen doe je met de S 500-variant. Die beschikt over 455 pk en 700 Nm (uit een V8) en kan je vergelijken met de S 500 Lang die we dit jaar reden mét nog extra beenruimte. Drapeer daar echter nog wat extra luxe over en je krijgt het kostprijsje van 143.143 euro. Opties zijn natuurlijk aanvinkbaar, al blijft Mercedes daar wat vaag over. Wel maken ze gewag van een standaard uitrusting in België met LED Intelligent Light System, parkeerpakket, zetelverwarming vooraan & achteraan en een alarmpakket.

Helemaal bovenaan staat de S 600. Die puurt uit zijn V12-biturbomotor maar liefst 530 pk en 830 Nm. Wederom met extra beenruimte en een hoop extra luxe. Prijskaartje? Maar liefst 193.600 euro. Een variant met vierwielaandrijving, de S 500 4Matic komt pas later beschikbaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws