Seat breidt Cupra-familie uit met Leon ST Cupra

seat-leon-st-cupra-2015_5

Juicht, allen huisvaders! SEAT brengt een Cupra-variant van de Leon ST uit, zodat je ook met een hele hoop bagage en je hele familie nog altijd de stoplichtsprintjes kan winnen of het circuit kan oprijden.

Het recept is hetzelfde als bij de Leon Cupra hatchback en Leon Cupra SC. Men neme een 2.0 TSI uit het Volkswagen-schap, kietelt dat op naar 280 pk en gooit dat onder de kap van de Leon ST, die op de MQB-platformen wordt gebouwd. Handig toch? Mag het iets minder zijn, dan biedt Seat ook een versie met 265 pk aan.

De Leon ST Cupra haalt de 100 km/u in slechts 6,1 seconden, terwijl de top elektronisch begrensd is op 250 km/u. SEAT geeft een verbruik van 6,7 l/100 km op, gekoppeld aan een CO2-uitstoot van 157 g/km. Vink je de DSG-optie aan, dan veranderen de cijfers naar 6,6 l/100 km, 154 g/km CO2 en een 0-100 tijd van 6,0 seconden.

DCC en sper

Standaard wordt de Leon ST Cupra voorzien van Dynamic Chassis Control en een elektronisch aangestuurd hydraulisch sperdifferentieel. Ook de ophanging kan worden ingesteld, met een speciaal Cupra Driver Profile voor deze versie.

De Leon Cupra ST wordt in wereldpremière voorgesteld op ons eigen Brusselse autosalon, vanaf april zou hij dan bij de dealers beginnen binnenlopen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Glenn 12:30
afbeelding van Glenn

Knappe wagen. Mogen ze direct op mijn oprit parkeren.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws