Infinti QX30 concept wordt Japanse Mercedes GLA

infiniti-qx30-concept-teaser_01

Op het autosalon van Genève volgende maand zal Infiniti de QX30 tonen. Een conceptwagen die de voorbode moet zijn van een premium kleine crossover en onderhuids genen deelt met de Mercedes GLA.

Zo'n twee jaar geleden toonde Infiniti ons de Q30 concept. Die moest de voorbode zijn van een Audi A3-concurrent. Die wagen zal later dit jaar eindelijk zijn productieversie krijgen en Infiniti doet meteen een Mercedesje, want net zoals de A-Klasse een GLA-broertje heeft, zullen de Japanners een crossover-broertje voorzien voor de Q30. Die luistert momenteel naar de QX30 naam en zal op het autosalon van Genève staan te blinken.

Mercedes genen

Het is niet geheel gek dat we de link met Mercedes trekken, want de QX30 maakt gebruik van het MFA-platform dat je ook onder de Mercedes A- en GLA-Klasse vindt. Daardoor zal er waarschijnlijk ook beroep worden gedaan op een resem aan Mercedes-motoren. Tot nu moeten we het echter doen met één teaserfoto van de QX30, lichten we die wat op, dan ziet de concept er zeker niet verkeerd uit...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws