Volkswagen Golf GTI Clubsport is nu officieel

volkswagen-golf-gti-clubsport-004

Het Duitse Volkswagen feestje in Wörthersee is weer van start gegaan, een evenement waarvan de autobouwer gebruik maakt om haar wildste ideeën is realiteit te brengen. Een nieuwigheid dat ze vandaag de wereld insturen in deze Golf GTI Clubsport.

Een Golf die er cooler uitziet en wat meer power onder de kap krijgt, zo omschrijf je deze GTI Clubsport het best. Een verrassing is hij niet, wat we kregen eerder al schetsen te zien, maar nu hebben we de real deal.

Visueel valt hij vooral op door de duotoon: Oryx White met carbon-grijs. Hij krijgt ook nieuwe bumpers, nieuwe zijschorten, kleine spoiler achteraan en nieuwe 19-duims velgen.

volkswagen golf gti clubsport 004

De motor is dezelfde 2.0-liter die we kennen uit de GTI, alleen is die hier goed voor maximum 265 pk. Wie wil kan het blok in overboost duwen waardoor je voor een korte periode 10 procent extra vermogen krijgt. Het koppel zou hetzelfde blijven als de standaard GTI, 280 Nm. Het blok is gekoppeld aan de zestraps DSG maar er zou ook een handbak mogelijk zijn.

Volkswagen heeft nog niets gerept over de sprinttijd van haar nieuwe 'top GTI'. Dat die snel zal zijn staat buiten kijf. De vandaag snelste GTI doet de sprint naar 100 km/u in 6.4 seconden, en die heeft 35 pk minder.

Of hij in productie gaat willen ze officieel nog niet bevestigen. Maar interne bronnen hebben reeds gezegd dat hij er gewoon zal komen, allicht om het jubileum jaar van de GTI in 2016 te vieren.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 12:57
afbeelding van Wim

mag er komen

Bruno 14:39
afbeelding van Bruno

//EDIT: Er was een GTI'tje gaan lopen ;-) Thnx!

Kevin 23:03
afbeelding van Kevin

Ziet er inderdaad heerlijk uit.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws