Officieel: CLA & GLA 45 AMG doen het voortaan met 381 pk

mercedes-amg-cla-45-2015_01_0

Mercedes' kleinste kanon, de A 45 AMG, kreeg enkele weken terug een facelift. Het motorische aspect daarvan wordt nu ook toegepast op zijn broertjes CLA en GLA. Daardoor krijgen de rakkers in 45 AMG-trim voortaan 381 pk onder de kap.

Bij de lancering van de A 45 AMG facelift wist Mercedes meteen te zeggen dat ook zijn A-broertjes de motorische upgrade zouden krijgen. Dat moment is nu aangekomen waardoor de CLA 45 AMG, de GLA 45 AMG en - voor de volledigheid - de CLA 45 AMG Shooting Brake meer poeder onder de kap krijgen.

De jongens uit Affalterbach zijn blijkbaar nog niet aan het einde van hun viercilinder-latijn. Het 2-liter turboblok doet het daardoor voortaan met maar liefst 381 pk en 475 Nm, een toch wel stevige upgrade van de 360 pk en 450 Nm die je voordien kreeg. Een prestatieverschil dat je zal voelen, want Mercedes haalde ook nog eens de AMG SPEEDSHIFT DCT 7-automaat onder de loep waardoor 'ie niet alleen sneller schakelt, maar ook een kortere 3de en 7de versnelling heeft. Dat vertaalt zich natuurlijk naar snellere acceleraties.

mercedes-amg-gla-45-2015

De échte detailzoekers zullen daarnaast opmerken dat je voortaan het gedrag van de 45 AMG's kan aanpassen via een draaiknop. Voordien moest je met een drukknop switchen tussen 'comfort', 'sport', 'sport+' en 'individueel'. Niet heel handig als je van - pakweg - comfort naar individueel wou gaan want dan moest je bijna heel de cyclus doorlopen.

Vanaf september vliegen de opgefriste 45 AMG's richting de Mercedes-dealer. Visuele updates zijn er niet te rapen. Die komen respectievelijk met de facelift van de CLA en de GLA.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Maes Ivo 10:59
afbeelding van Maes Ivo

Beste, Ik heb uw verslag gelezen en toch een opmerking.
De individuele stand kan je op voorhand instellen en met de draaiknop is dat 1 klikje naar de i stand en deze staat naast de comfortstand. Maw , je moet niet een hele cyclus doorlopen.
Gla amg rijder.
Mvg,
Maes Ivo

Yvesw 12:30
afbeelding van Yvesw

Ivo: Die cyclus slaat terug op hoe je voordien de settings kon aanpassen (met een drukknop). Sinds de facelift is dat inderdaad via een handige draaiknop. ;-)

Techno Patat 15:47
afbeelding van Techno Patat

Op de C43 is dat nog steeds de volledige cyclus doorlopen, heel jammer! Bij de gle43 en consoorten is dat inderdaad een draaiknopje geworden :-)!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws