Officieel: Dit is de nieuwe Opel Astra Sports Tourer

opel-astra-sports-tourer-2015_10

Opel toont niet alleen de nieuwe Astra in Frankfurt, vandaag voegden ze daar ook de première van de Astra Sports Tourer aan toe. Je weet wel, de breakversie met de sportieve benaming.

Sportief is nochtans niet het eerste wat je zou zeggen als je het motorenaanbod ziet. Dat gaat van de 1.0 Turbo met 105 pk over de 1.4 Turbo met 150 pk, waarna de 1.6 Turbo met 200 pk ons enigszins naar ietwat sportieve aspiraties doet denken. Dieselaars kiezen voor de bekende 1.6 CDTI's als Opel hetzelfde aanbod als de berline aanhoudt.


Vormelijk is de Sports Tourer natuurlijk wel een extraatje tegenover de Astra. Met een lengte van 4,70m, hoogte van 1,50m en breedte van 1,87m heeft hij nagenoeg dezelfde afmetingen als zijn voorganger. Toch slaagde Opel erin om het gewicht met 200 kg te reduceren en ook meer interieurruimte te creëren. Daarnaast nam de bagageruimte toe van 1.550 naar 1.630 liter en is de achterbank in drie delen neer te klappen.

Opel voegt ook wat technische snufjes toe aan de Astra Sports Tourer. Zo is de achterklep elektronisch te openen met een tik tegen de achterbumper - ocharme die achterbumper, al zie je op de foto dat in de buurt van de achterbumper kniezwengelen ook volstaat.

Volgende week kan je de Astra Sports Tourer zien blinken op de IAA in Frankfurt, naast zijn berlinebroer. Vanaf eind dit jaar zou hij bij de dealers moeten verschijnen, al zijn de prijzen op dit moment nog niet bekend.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
PoePoe 18:49
afbeelding van PoePoe

Vraag me af of deze ook weer een langere wielbasis heeft dan de 5-deurs??

Kenji Minogue 23:29
afbeelding van Kenji Minogue

En terug die lelijke lijn op de D-stijl à la Opel Adam

Wim 09:47
afbeelding van Wim

dat is idd wel jammer, want verder mooie wagen

Victor Meert 18:18
afbeelding van Victor Meert

Prachtige lijn van binnen alles mooi opgeruimd mooie auto opel is op de goede weg

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws