Dan toch voor ons: Fiat Tipo (2015)

fiat-tipo

UPDATE: Nu met alle info + prijs
Fiat plakt een andere badge op de Aegea, een Europees ontwikkelde sedan die furore moet maken in Turkije, waardoor hij nu ook naar België komt. De Fiat Tipo is geboren.

Halverwege dit jaar scheven we al over de Aegea, een best wel knap gestileerde sedan die in het budgetsegment van de Dacia Logan en Skoda Rapid moet opereren. Een komst naar België zat er alvast niet in volgens Fiat. Nu blijken ze niet helemaal gelijk te hebben. Wel gelijk in die zin dat de Aegea inderdaad niet naar België komt, geen gelijk omdat de Tipo eigenlijk gewoon zo'n Aegea is met een andere naam.

Daardoor komt de 'Ikea onder de automobielen' ook naar ons land. Een sensibele sedan die wat later geflankeerd zal worden door de nieuwe Bravo hatchback. Het design is afkomstig van het Italiaanse designcenter van FCA, de ontwikkeling gebeurde dan weer in Turkije. Krachtbronnen van dienst zijn twee diesels en twee benzines met vermogens tussen de 95 en 120 pk.

 fiat-Tipo

UPDATE (30/11/2015)

Fiat geeft wat extra details vrij over de Tipo. Zo is 'ie 4,54 meter lang en kan je maar liefst 520 liter kwijt in de koffer. Qua motoren is er sprake van een 1.4 benzine (Fire) met 95 pk en een 1.6 benzine (E.torQ) met 110 pk. Dieselaars doen het met een 1.6 Multijet II met 120 pk en een 1.3 Multijet II ECO met 95 pk. Die laatste is goed voor een CO2-uistoot van 95 CO2/km. Handbak is standaard, de 1.6 benzine kan je krijgen met automaat met zes trappen.

 fiat-tipo-2015

Op het autosalon van Brussel zal de Tipo volop staan pronken met een vanafprijs van 14.100 euro. Qua opties kan je kiezen uit een navigatie, UConnect, parkeersensoren, achteruitrijcamera en automatische lichten.

 fiat-tipo-2015
 fiat-tipo-2015

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Millie 09:06
afbeelding van Millie

Deze ziet er eigenlijk echt niet mis uit

Wim 11:41
afbeelding van Wim

idd

Nidas Leo 17:15
afbeelding van Nidas Leo

Er kon net zo goed een Kia - logo opkleven.
Het doet mij denken aan een Kia van tien jaren geleden.
Dat wordt de zoveelste Fiat-flop.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws