Skoda trekt streep door nieuwe Skoda Roomster

skoda-roomster-geschrapt

Skoda zat in de eindfase van de ontwikkeling van de nieuwe generatie Roomster, maar besluit nu dat er geen opvolger komt. SUV's krijgen prioriteit, dat weet Skoda België te zeggen.

De Roomster, een eigenzinnige MPV van Skoda, zal geen tweede generatie krijgen, dat blijkt uit een officiële communicatie. Een straffe zet, want de opvolger zat eigenlijk in de eindfase van zijn ontwikkeling. Het is te zeggen, alles wees er op dat Skoda voor nummertje twee de Volkswagen Caddy ging gebruiken als basis om die dan met wat andere bumpers te herwerken. Sowieso al veraf van het originele concept.

Met de steeds groter wordende SUV-markt heeft Skoda echter besloten om haar focus niet meer op MPV's, maar wel op SUV's te zetten. Zo komt er volgend jaar een 7-zits Skoda op de markt en zitten er maar liefst 3 andere in de pijplijn. Skoda België gaf alvast de officiële communicatie mee omtrent het onderwerp:

'The markets are now clearly showing the dynamic development of the SUV segment. By contrast, demand in the MPV segment has dropped. For this reason, ŠKODA is prioritising the strengthening of their SUV model range. ŠKODA will no longer be promoting their position in the MPV segment, and thus there are no plans for a successor to the ŠKODA Roomster.'

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws