Officieel: Ateca is Seats eerste SUV

seat-ateca-2016

Seat kon de beelden niet bij zich houden tot deze avond, maar nu is hij er officieel. Behalve de beelden kregen we namelijk ook de extra info van Seat zelve.

De Seat Ateca wil de sportieveling onder de SUV's zijn. Hij krijgt daarvoor hetzelfde DNA als de Seat Leon, hoewel Seat er toch een start van een nieuw tijdperk mee wil markeren. De naam haalt Seat alvast bij een Spaans dorp ten zuiden van Zaragoza, de stad van je dromen.

zoals de Leon

De Ateca meet 4,36 meter lang en biedt een kofferruimte van 510 l (485l in combinatie met vierwielaandrijving). Nog volgens Seat stuurt de Ateca pittig, lichtvoetig en precies. Dat dankt hij aan dezelfde eigenschappen als de eerdergenoemde Leon.

seat-ateca-2016

Seat is voor de motoren gaan neuzen in de schappen van moederbedrijf Volkswagen. Ze pikten er verschillende TDI en TSI motoren uit, met vermogens varierend tussen 115 (uit een 1.0 TSI) en 190 pk, dat laatste in de 2.0 TDI. Verder wordt de wagen optioneel uitgerust met full LED-koplampen, Emergency Assist, fileassistent en een achtduims scherm voor het infotainmentsysteem met Full Link connecitiviteit.

seat-ateca-2016

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws