Nieuwe Renault Scénic beleeft debuut in Genève

renault-r-space-concept_01

Bij Renault grijpen ze graag het autosalon van Genève aan om belangrijke nieuwigheden voor te stellen. Vorig jaar kregen we er nog de Kadjar te zien, dit jaar zal de vierde generatie Scénic alle aandacht wegkapen op de Renault-stand.

'De pionier van de compacte MPV', zo omschrijft Renault de eerste generatie Scénic die in 1996 het levenslicht zag. Nu, 20 jaar later is het de beurt aan nummer vier. Waarbij de jongste uit de bloedlijn designelementen zal lenen van de R-Space concept en de nieuwe Mégane, Talisman en Espace.

Hoewel we nog geen vierkante millimeter van het uiteindelijk design hebben gezien kunnen we wel zeggen dat de Scénic gebruik zal maken van het CMF-platform dat nu ook al dienst doet onder de eerder genoemde modellen en de Nissan Qashqai. Als je een idee van de motoren wilt hebben, dan kan je best eens in de brochure van de Mégane snuisteren. Op 1 maart trekt Renault het doek van haar nieuwe Scénic.

Afbeelding is van de Renault R Space concept uit 2011

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin 11:11
afbeelding van Kevin

Ik ben dankzij de nieuwe tekenstijl van Renault de laatste jaren toch best wel curieus hoe de nieuwe Scenic eruit gaat zien. Ik heb toch een stille affectie met de Scenic (omdat mijn ouders er al meer dan 15 jaar mee rijden en ik dus stiekem niet anders gewoon ben ;) ).

Uw reactie