Officieel: Kia Optima Sportwagon is lekker... praktisch

kia-optima-sportswagon-2016

Sinds vandaag heeft Kia weer een break in de grotere middenklasse rondrijden. De Kia Sportspace conceptcar droogde namelijk op tot deze aantrekkelijke Optima Sportswagon.

Het is al van voor de eeuwwisseling geleden dat Kia nog een break had in het segment van de gezinswagens. En geloof ons, de Kia Clarus Kombi zag er niet half zo goed uit als deze Optima Sportswagon.

De Kia Optima Sportswagon biedt je 553 liter bagageruimte, waarmee hij ergens in de middenmoot valt. Maar dat is niet zijn verkoopsargument, de aangenaam ogende lijn is dat des te meer. Verder neemt de Optima Sportswagon de kenmerken van de berline over. Kia brengt in de breakversie wel een nieuw infotainmentsysteem aan, dat compatibel is met Android Auto en Apple Carplay.

kia-optima-sportswagon-2016

Over de motoren is nog niets bekend, al gaan wij er van uit dat het aanbod niet of bijna niet zal verschillen van dat in de berline. Je kan de Kia Optima Sportswagon bekijken op het autosalon van Genève volgende maand. Pas in het najaar verschijnt de break bij de dealers.

kia-optima-sportswagon-2016

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Kevin 19:54
afbeelding van Kevin

ik weet nog niet goed wat ik ervan moet denken...

B4 20:21
afbeelding van B4

Ik had toch iets meer design aan de achterzijde verwacht

BePa 21:22
afbeelding van BePa

Het zijprofiel ziet er nog altijd knap uit, in lijn met de concept.
De achterzijde komt nogal banaal over, maar vreemd genoeg is er nauwelijks verschil in lijnen met de concept, terwijl die wel scherp oogde. Het zit dan toch maar in de details: De vouwlijn van de zijkant die in de definitieve versie wat minder scherp staat en niet zo mooi doorgaat in de lampunits... Straf dat knap en slap zo dicht bij elkaar kunnen liggen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws