Officieel: Ford Fiesta ST200 (2016)

ford-fiesta-st200-2016_01

Drie jaar na zijn lancering krijgt de Fiesta ST er een broertje bij op energiedrank. De ST200 brengt meer pit en snellere hernemingen naar het Hot Hatch-segment.

Het gerucht deed al langer de ronde dat Ford dit jaar haar Fiesta ST zou aanscherpen. Waarheid zo blijkt, want de Blauwe Ovaal haalde zopas het doek van de Fiesta ST200. Een Fiesta ST op energiedrank zeg maar, want de 1.6 Ecoboost beschikt over 10 procent meer vermogen en 20 procent meer koppel. Waardoor het totaal op 200 pk en 290 Nm komt te liggen.

Het resultaat is een sprint naar de honderd die je twee honderdsten sneller aflegt, 6,7 seconden om precies te zijn. Al moet het verschil vooral merkbaar zijn bij hernemingen, want de eindoverbrengingsverhouding werd korter (voor de geeks: 4,06 tegenover 3,82) voor een snellere tussenacceleratie. Het ophangings- en remspul wordt integraal overgenomen van de reguliere ST.

ford-fiesta-st200-2016

Grijze muis

Visueel geen stoerder bumper- en uitlaatwerk. Wel een 'exclusieve' grijze kleur (Strom Grey), specifieke 17-duims velgen en rood gelakte remzadels. En o ja, een '200'-badge achterop. Het interieur geniet dan weer van halflederen grijze Recaro's en zilveren details genre gordels en stiksel. Vrij braaf alleszins, al zijn we nu al benieuwd naar het rijgedrag van de opgefokte Fiesta ST.

ford-fiesta-st200-2016
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws