Groene Mercedes-AMG GT R braakt 577 pk uit

mercedes-amg-gt-r-4

Je wist het al, de AMG GT R van Mercedes is groen. Maar wat je nog niet wist zijn een hele hoop andere dingen. Waaronder het feit dat het vermogen 577 pk bedraagt, en dat hij daarmee de degens nog wat steviger kruist met de Porsche 911 en de Audi R8.

Uit de 4.0 V8 haalt Mercedes dus samen met AMG 577 pk. Tegelijk haalde de dunschiller nog wat extra gewicht van de Mercedes-AMG GT zodat hij nu 90 kilogram lichter is dan de S-versie. Zo laten de pk's samen met de 699 Nm aan koppel de wagen 0,2 seconden sneller naar de 100 km/u jagen en haalt hij een hogere topsnelheid van 318 km/u.

korter voor langer

Voor de overbrenging gebruiken ze bij Mercedes-AMG nog steede de zevenversnellingsbak met dubbele koppeling, al werd de verhouding in eerste wat langer gemaakt en krijgt de zevende versnelling dan weer een kortere verhouding.

mercedes-amg-gt-r-2016-official

Groen is hij dus, deze AMG GT R. Meer bepaald AMG Green Hell Magno Green. Maar dat is niet alles want de wagen krijgt ook bredere carbon fenders en een grotere luchthapper. Een dikke achterspoiler zorgt voor meer downforce, terwijl een AMG Panamericana grille werd overgenomen van de GT3-racewagen. Ook voor meer downforce zorgt de carbonplaat onder de voorzijde van de wagen, die automatisch een paar cm zakt wanneer de wagen in Race-modus sneller dan 50 km/u rijdt.

extra besparen

Standaard wordt deze AMG GT R geleverd met een elektronisch differentieel op de achteras, dat de stuurverhouding baseert op de snelheid. Optioneel kan je voor een keramisch composiet remsysteem kiezen dat je nog eens 16,7 kg laat besparen.

mercedes-amg-gt-r-2016-official

Maar al die gewichtsbesparing wil niet zeggen dat je niet in comfort kan sturen. De standaard AMG Performance zetels krijgen Nappaleder en Dinamica microvezels, optioneel tik je ook de gele veiligheidsgordels aan. Gele accenten zijn er ook voor de instrumentencluster. Di cluster krijgt ook een aantal items speciaal voor het circuit, waarbij je de tractie controle in maar liefst negen verschillende rijmodi kan instellen.

mercedes-amg-gt-r-2016-official

Mercedes-AMG kiest voor de Michelin Pilot Sport Cup 2 banden in 275/35 ZR 19 vooraan en 325/30 ZR 20 achteraan. Volgens Mercedes-AMG zijn ze straatlegaal en zorgen ze op circuit voor een 50 procent langere levensduur dan gewone banden. Goed voor de portemonnee.

Deze Mercedes-AMG GT R wordt vandaag voorgesteld op het Goodwood Festival of Speed, het paradijs voor liefhebbers van snelle en exclusieve karren. Pas volgend jaar wordt hij bij de dealers verwacht.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws