Hoezé: Lexus LC 500 met V8 ook voor België

lexuslc500belgium

Er bestond nog wat onduidelijkheid over het feit dat wij Belgen de 5-liter V8 onder de kap van de LC zouden krijgen. Vraagteken uitgewist, want jawel, naast de hybridevariant komt ook de benzinegorgelaar naar België.

Lexus staat dan wel al enkele jaren te boek als hybridemerk bij uitstek in ons Belgenland (tot op zo'n punt dat 100 procent van haar gamma een elektrische motor aan boord had), tegenwoordig schuwen ze een V8 of twee niet. Letterlijk, want zowel de RC F als GS F doen het met een atmosferische 5-liter V8. Dat blok komt begin volgend jaar ook in de LC te liggen, de luxecoupe van het merk zeg maar.

Initieel zag het er namelijk naar uit dat enkel de hybridevariant naar ons zou komen. Nu denk je waarschijnlijk aan een 1.8-benzine met elektromotor goed voor een systeemvermogen van 114 pk maar niets is minder waar, want ook de hybrideversie is al goed voor een V6-hybride met 359 pk.

Echter wordt de baas boven baas toch wel de 5-liter V8 met zo'n 500 pk. Waardoor je bij de Duitsers al moet gaan kijken naar een BMW 650i of Mercedes S 500 coupe voor vergelijkbare cijfers. Een triotest dient zich alvast aan...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Wim 10:38
afbeelding van Wim

laat maar komen

P.Nis 09:38
afbeelding van P.Nis

Spuuglelijk, zoals bijna alle Toyota/Lexus 'creaties'.

K°T 13:41
afbeelding van K°T

Uw negativiteit op vele artikels is niet te schatten...
Loop jij thuis ook altijd zo over alles te melken?

Kwak 21:27
afbeelding van Kwak

Hij verwart blijkbaar Toyota/Lexus met zijn vrouw....

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws