Officieel: Seat Leon aan de facelift (2016)

Seat-Leon-facelift-2016

Vier jaar in productie, waardoor je er je klok op gelijk kan zetten dat Seat dit jaar met een facelift komt van de Leon. En jawel, hier is 'ie. Met minimaal aangepaste looks, nieuwe motoren en technische updates.

De Leon, tot het echt doorbreken bij de massa zowat de vaandeldrager van Seat. De derde generatie blaast dit jaar haar vierde verjaardag uit waardoor de Spanjaarden hem een bezoekje aan de plastische chirurg cadeau doen. Die zorgt er alvast voor dat de grille van de C-segmenter met 4 centimeter groeit. De FR-varianten krijgen dan weer scherpere lijnen op het bumperwerk.

Daarnaast pocht Seat met LED-technologie rondom (als je er de duiten voor neerlegt). Voor-, achter-, mist- en knipperlichten in de spiegels, allemaal kunnen ze worden uitgerust met LED-gerief.

Seat-Leon-facelift-2016

Ateca Tech

Met de facelift neemt de Leon eveneens verschillende technologieën van de Ateca mee aan boord. Denk aan een file-assistent die tot 60 km/u de Leon 'autonoom' laat rijden. Adaptieve cruisecontrol met noodrem en draadloos opladen van je smartphone.

Seat-Leon-facelift-2016

Technisch zullen klanten vooral het verdwijnen van de handrem opmerken. Dat is voortaan een elektronisch exemplaar. Zoek je naar andere veranderingen, dan zal je voor de XCELLENCE-uitvoering moeten gaan. Een nieuwe trim die het chique alternatief voor de FR-lijn moet vormen. Dit dankzij chromen accenten, ambient lighting binnenin en hoogwaardige lederen bekleding.

Verrassing in petto

Motorisch schuift Seat links en rechts wat met de blokken. Zo is er op dieselvlak de 1.6 TDI met 90 pk en voortaan ook 115 pk. De Leon ST (stationwagen) krijgt dan weer de mogelijkheid om de 2.0 TDI (150 pk) met vierwielaandrijving uit te rusten met een 7-traps DSG. Helemaal bovenaan het dieselgamma staat de 2-liter TDI met 184 pk. De Leon GTD, zeg maar...

Seat-Leon-facelift-2016

Benzinerijders kunnen dan weer een 1-liter driecilinder met 115 pk in het vooronder douwen. Daartussen zit nog een 1.4-liter TGI die op CNG loopt om dan te eindigen tot een benzine met 180 pk. Nu ja, niet helemaal, want er is ook nog de Cupra. Daarvan zullen ze echter in de nabije toekomst alle info loslaten en plagen ze met een verrassing... weer het Nürburgringrecord in handen, Seat?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin 09:49
afbeelding van Kevin

Word er toch een beetje beter op :) en hij was al zo schoon :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws