Officieel: BMW 1 Reeks Berline is voor alle Chinezen...

bmw-1-series-sedan-2016_02

... maar niet voor den dezen. Zoals het bekende spreekwoord gaat. Want de 1 Sedan is een marktspecifiek model voor China. Zonde?

Mooi een jaartje na de concept die BMW voorstelde op de Guangzhou Auto Show in China staan ze er nu met de productieversie. Daarbij gaat de naam van 'Compact Sedan Concept' braafjes naar '1-Series Sedan'. Vertalen naar het Nederlands heeft daarbij geen zin - maar toch: 1 Reeks Berline -, want de kleine sedan blijft plakken in China.

Visueel alvast geen mis karretje. Net zoals de Mercedes CLA en Audi A3 Berline dat ook niet zijn. Denk gekrompen 3 Reeks met stijlkenmerken van de 1 Reeks. De sportievere variant lijkt zelfs een dubbele einddemper achteraan te krijgen. Niet mis.

bmw-1-series-sedan-2016

Voorwiel, toch?

Alle technische details ontbreken op dit moment nog - zoals wel meer bij Chinese lanceringen. Al spreekt BMW van een 1.5-liter en 2.0-liter turbobenzine als krachtbron. Die 1.5 wordt ook gebruikt in de Mini, waardoor we er wel eens vanuit kunnen gaan dat deze 1 Sedan zijn kracht naar de voorpootjes stuurt. Anderzijds heb je ook een 3 Reeks met driecilinder...

bmw-1-series-sedan-2016

BMW spreekt alvast van een 'Global Platform' waarop deze 1 Sedan staat. Hoe dan ook, BMW acht dat dit 'exclusief model geboren is in de juist tijd, op de juiste plaats en voor de juiste mensen.' Mooi taalgebruik om eigenlijk te zeggen; Dikke pech, rest van de wereld!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Geert 12:41
afbeelding van Geert

Mooie sedan, van mij mag deze naar Europa komen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws