Officieel: Seat Leon Cupra facelift stoeft met 4WD (2016)

seat-leon-cupra-facelift-2017_01

De facelift van de reguliere Leon kregen we al voor de boeg en ook het feit dat de Cupra-variant 300 pk onder de kap kreeg was een publiek geheim. Waardoor deze Leon Cupra facelift geen verrassing is maar in ST-trim wel extreem lekker oogt. Met dank aan 4WD.

De Spaanse heethoofd in Volkswagenterritorium, dat is de Leon Cupra de laatste jaren. Want voor de prijs van een Golf GTI krijg je iets dat de Golf R het snot voor de ogen reed. Je zou dus denken dat het concern Seat eens op de vingers zou tikken tijdens het faceliftmoment. Die tik kan misschien wel gegeven zijn, de Spanjaarden doen onverminderd verder. Want vanaf 2016 rijdt de Leon Cupra niet enkel het snot van de Golf R, hij neemt ook nog eens dien cijfermoes over.

Daardoor beschikt de Spanjaard over de 2.0 TSI met 300 pk en 380 Nm. Getallen die in het geval van de stationwagenvariant (ST) zelfs aan de 4Drive-vierwielaandrijving worden gehangen. De andere uitvoeringen zullen die kracht moeten verdelen over de voorwielen. Al zorgt een sper voor minimaal bandenrook.

seat-leon-cupra-facelift-2017

In februari 2017 begint Seat met de leveringen van de opgefriste Cupra. Verwacht tegen die periode dan ook een prijs. Gokken? Dan zouden we ons geld inzetten op net geen 40.000 euro voor de Leon Cupra ST DSG 4Drive.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws