Officieel: Kia Picanto (2017)

kia-picanto-2017_01

Meer ruimte en een uiterlijk met extra kruiding, de derde generatie Picanto moet Kia wat sterker positioneren in segmenten van de kleine stadswagens.

De Kia Picanto stond altijd wat in de schaduw van het bekender gerief uit het A-segment. Denk maar aan de Fiat 500, Renault Twingo en Hyundai i10. Generatie drie moet het kleintje wat uit die schaduw zetten. Door straffere looks, meer ruimte en een hoogwaardig interieur.

Dat uiterlijk laat zich alvast over dezelfde proporties draperen. Al werden de wielen wat meer richting de hoeken geduwd. Kortere overhangen voor en achter dus die de Picanto wat stoerder op z'n pootjes laat staan. Zeker wanneer je hem tooit in de optionele GT-Line. Een pakket dat ook gerief zoals de Sportage omtovert van braaf naar bruut. In het geval van de A-segmenter toont zich dat in rode accenten rondom en bumperwerk dat voor uitpakt met uitgeklopte koelsleuven en achteraan met een stevige einddemper.

kia-picanto-2017

't mag wat meer zijn

De wielen naar de uithoeken van de carrosserie sturen heeft trouwens ook positieve gevolgen voor de binnenruimte. Al geven de Zuid-Koreanen nog geen exact cijfer mee. Wel een plaatje van dat interieur en daarop kunnen we aflezen/ afkijken dat het gebruikte materiaal er een stevig stap op vooruit gaat. Net zoals de algemene look, want het speelse maakt plaats voor fraaie accenten en een volwassen instrumentencluster. Je zou het bijna Duits noemen, al doet dat misschien de Zuid-Koreanen wat oneer aan.

kia-picanto-2017

Sportieve GT-looks tekenen present, naar de motoren is het momenteel nog gissen. Want ook die houdt Kia geheim tot een latere datum. Al is het niet onlogisch dat de 1-liter driecilinder van het merk voorin komt te liggen. Met een uiteenlopende waaier aan vermogens dat kan oplopen tot wel 120 pk. Een diesel moet je waarschijnlijk niet verwachten in het kleintje.

kia-picanto-2017

Verwacht de nieuwe Koreaan niet op het autosalon van Brussel, wel zal hij zijn debuut maken op het autosalon van Genève in maart.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 13:42
afbeelding van Wim

blijft leuk bakske

B4 20:47
afbeelding van B4

Klein maar fijn!

Alfred 16:19
afbeelding van Alfred

In lijn met de Rio update, komt helemaal goed daar!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws