Officieel: Mercedes GLA Facelift (2017)

mercedes-benz-gla-2017_02

Broertjes A en CLA werden al in een nieuw pakje gehesen, avonturier van de familie GLA mag nu ook naar buiten komen in een nieuw plunje.

Een spreiding van drie jaar voor de facelift van evenveel modellen die in technische essentie identiek zijn. Want ging de A-Klasse in 2015 aan de facelift, dan moest de CLA wachten tot 2016. En de GLA, die komt nu pas terug van de plastische chirurg. Al gaat het vooral over een zeer subtiele facelift. Want buiten de hergepositioneerde mistlichten - afhankelijk van de uitvoering - moet je al het vergrootglas bovenhalen om hertekende lijnen te zien.

mercedes-benz-gla-2017

Nu, geen probleem, want de GLA oogt nog altijd fris in al zijn compacte SUV-heid. Mercedes stak naar eigen zeggen dan ook meer tijd in het interieur. Dat laat zich merken door de aanwezigheid van meer chromen accenten, een steviger 8-duims infotainmentscherm en een herwerkte instrumentencluster. Passagiers kunnen zich dan weer hijsen in stoelen met nieuwe stoffen en leders. Daarnaast gebruikt Mercedes deze facelift om wat nieuwe technologie aan te bieden. Zo is een noodremassistent standaard en kan je bijleggen voor Led-koplampen en een 360 graden camera.

11 smaken

Motorisch blijft alles zo goed als bij het oude, al verschijnt ook de GLA 220 4MATIC benzine ten tonele met 184 pk. In totaal heb je daardoor de keuze uit 11 vermogenversies tussen benzine en diesel. Waarbij de GLA 180 d de zuinigheidskampioen is (103 g/km CO2) en de Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC het racemonster van dienst is.

mercedes-benz-gla-2017

Deze zomer rolt de opgewaardeerde GLA richting de dealer.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
User4580 14:44
afbeelding van User4580

Die center stack, man man, knopjes overal!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws