Jaguar start productie I-Pace

jaguar-i-pace_01_0

Hoewel we het uiteindelijke productiemodel nog niet hebben gezien heeft Jaguar al het startschot gegeven voor de productie van de I-Pace, de eerste volledig elektrische SUV van het merk. Kwestie van klanten al te kunnen bedienen tegen het einde van dit jaar.

Dat Jaguar werkt aan een elektrische SUV is een publiek geheim. Want in 2016 toonde het merk al een conceptversie daarvan. Het uiteindelijke product zal dit jaar getoond worden tijdens het autosalon van Frankfurt. Of vroeger, als je bij Magna Steyr werkt in Oostenrijk, want daar is de productie van de SUV al gestart. Het één en ander heeft er mee te maken dat Jaguar klanten snel wil bedienen wanneer het uiteindelijke productiemodel in de spotlight komt te staan. Kwestie van geen overlopers te hebben naar Tesla.

Nog even kort over de I-Pace, die zou op een nieuw ontwikkeld platform staan van Jaguar en beschikken over een batterijpak van 90 kWh waardoor de elektromotoren de volle 400 pk (700 nm) los kunnen laten over de vier wielen. De range, die zou meer dan 350 kilometer moeten bedragen. De uiteindelijke cijfers kunnen evenwel nog wat afwijken. Misschien even bellen naar Magna, moest je geïnteresseerd zijn?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws