Er zit een potente Jaguar XE verborgen in deze SV Project 8

jaguar_xe_sv_project_8-2

Met deze XE SV Project 8 steekt Jaguar een dikke middelvinger op naar de Duiters. Als dat maar goed komt!

Potent is hier nog wel een understatement, rete snel kan je ook wel gebruiken in dit geval. Wil je deze XE SV Project 8 dan zal je snel naar Jaguar moeten lopen want er worden er maar 300 van gebouwd en dan fini. Prijzen zijn nog niet officieel verkondigd, maar reken toch maar op om en bij de 150 000 euro. Jaguar noemt deze XE het tweede model in de Jag-collectie naast de Jaguar F-type Project 7. Wij kijken ook alvast uit naar Project 9, 10 en 11. Hup Jaguar, vooruit met die geit.

jaguar-xe-sv-project8

Power

De mannen bij SVO hebben meer gedaan dan enkel een dikke 5 liter V8 er in te gooien en er dan nog eens 600 pk en 700 Nm uit te boren, want op zich is dat niet eens zo moeilijk. De kracht op de grond zetten is hetgene dat het moeilijk maakt en hierdoor beschikt deze Jaguar over vierwielaandrijving die het mogelijk maakt om van stilstand naar drie cijfers te spurten in 3,7 tellen. Als je ballen even groot zijn als die spoiler dan loopt deze Jaguar XE SV Project 8 tot 322 km/u.

jaguar-xe-sv-project8

Koolstofvezel

Behalve brute kracht is er ook op het gewicht gelet en kan er zelf gekozen worden voor een optionele Track Pack waarbij de achterbank verwijderd wordt en de voorste zetels vervangen worden door lichtere exemplaren. Is dit toch wat te extreem voor je, dan is er nog het “basis”-model dat al beschikt over heel wat carbon rond en in de wagen, een in hoogte verstelbare spoiler en ook een onderstel dat je handmatig 1,5 cm kan verstellen in de hoogte. Als dit nog niet genoeg is, is er ook gekozen voor een titanium sportuitlaat en koolstofkeramische remschijven. Welke Duitser gaat de strijd aan?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws