Alpine doet het met 3 dealers in BeLux

alpine-snow-dealerships

Alpine heeft de dealerships voor onze Belgische markt bekend gemaakt. Het gaat om exclusieve afdelingen bij bestaande Renault-verdelers, waar specialisten je te woord kunnen staan.

Net zoals bij de exclusievere versies van premiummodellen heeft Alpine ook een aparte zone in de Renault-garage van jouw keuze. Al moet je die keuze beperken tot 3 dealers, waarvan 2 in Vlaanderen.

Op de Noorderlaan in Antwerpen, op de Leuvensesteenweg in Zaventem of in de Luxemburgse hoofdstad kan je gaan vergapen aan de nieuwe Alpine. Renault/Alpine maakt zich sterk dat de showrooms zowel de liefhebber, de kenner als de nieuwkomer iets te bieden kunnen hebben. Eenvoud, warmte en authentieke materialen typeren de showrooms.

Een Alpine-adviseur staat in voor de ontvangst van de bezoekers en begeleidt ze doorheen het aankooptraject.

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
jre 10:34
afbeelding van jre

Zelfs Infinity heeft meer dealers!

Ik begrijp dat Alpine zich apart van Renault wil profileren, maar met slechts twee punten in België maken ze het zichzelf wel moeilijk om klanten te lokken.

Adriaan 16:34
afbeelding van Adriaan

Als ik het goed begrepen heb heeft Tesla 4 stores in Belgie, en toch zie je op elke straathoek een tesla passeren. En infinity probeert de lexus van nissan te zijn, natuurlijk ga je meer dealers van infinity vinden dan van een niche merk zoals alpine. De liefhebber zal met plezier een uur a uur en een half in de auto zitten om naar de garage te rijden om hem te kunnen bestellen. Aangezien het tegenwoordig om de beleving gaat van de aankoop dan om de aankoop zelf...

Garry Vleminckx 17:41
afbeelding van Garry Vleminckx

Er zijn 2 infinity dealers in Vlaanderen en 2 Alpine dealers, dus ...

Adriaan 11:25
afbeelding van Adriaan

Ik heb een vermoeden dat de meesten een nogal verkeerd beeld hebben van alpine, dat is een niche product pur sang. Niet zoals DS of Infinity. Als je al kijkt hoe Ford de mustang verkoopt, ook in zeer beperkte dealers, zie je eerder de richting dat renault wilt uitgaan. En zoals caterham, daar heb je ook niet op elke straathoek een dealer van, en toch verkopen die ook in Belgie, als je in Oostende woont zal je ook naar Schoten moeten in Antwerpen om naar de invoerder te gaan... Ik vermoed dat Renault al heel blij zal zijn als ze een tiental van deze alpines per jaar verkopen in Belgie. Het zal ook eerder een prestige project zijn dan een massa verkoopsproduct.

Leo Nidas 09:09
afbeelding van Leo Nidas

Ach, binnenkort staan ze in de toonzaal van de wat grotere Renault dealers die plaats hebben voor een 'apart hoekje'... daar ben ik van overtuigd.
Met hun Initiale-versies waren ze ook eerst zinnens dit enkel via 'geselecteerde' dealers te doen... kan je nu ook in elk Renault-garageke kopen en laten onderhouden.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws