Saab-eigenaar NEVS plant opnieuw productie in Zweden

saab_93_ev

In China loopt de elektrische versie van de Saab 9-3 al van de band. Vanaf volgend jaar is ook Zweden terug aan de beurt.

Saab's Chinese eigenaar National Electric Vehicle Sweden (NEVS) begon afgelopen week nog de productie van de elektrische 9-3 op Chinese bodem, maar plant met het oog op de stijgende opkomst van de EV nu terug productie in het Zweedse Trollhattan, Saab's thuisstad. De eerste 9-3EVs zouden in de tweede helft van 2018 van de band moeten rollen. De naam 'Saab' komt weliswaar niet meer terug aangezien deze geen onderdeel was van de overname.

Het Chinese bedrijf zegt klaar te zijn voor EV-revolutie en heeft naar eigen zeggen reeds 300.000 orders op zak. Momenteel loopt de 9-3EV al van de band in het Chinese Tianjin waar het bedrijf een fabriek heeft met een capaciteit van 50.000 auto's per jaar. Een cijfer dat het bedrijf tegen eind 2019 wil zien groeien naar 220.000 auto's per jaar. 'Maar ook nieuwe fabrieken in China en Turkije behoren tot de mogelijkheden', aldus topman Kai Johan Jiang. Jiang ziet de toekomst voor de EV positief nu de batterijkost in de laatste drie jaar met twee derde verminderd is.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Skra Pa Pa 15:40
afbeelding van Skra Pa Pa

Niks met SAAB te maken uiteraard. Het recht om de naam SAAB te gebruiken zat overigens wel bij de deel, maar door alle miserie (geldtekort o.a.) Mag NEVS deze naam niet meer gebruiken van de SAAB groep waar SAAB autogroep ooit deel van uitmaakte alvorens het aan GM werd verkocht.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws