Range Rover roept SV Coupé in het leven

rr-sv-coupe-interior

Want jawel, er is nog altijd plaats voor ééntje meer in de Range-Rover lijn. Al is deze SV Coupé vooral een gelimiteerde tweedeursversie van de Range Rover om de Special Vehicle Operations draaiende te houden.

De Special Vehicle Operations mag dan wel door Jaguar Land Rover opgericht zijn om gelimiteerde speciallekes te bouwen, aan die speciale modellen alvast geen gebrek. Na onder andere de F-Type SVR, Range Rover Sport SVR en F-Type Project Seven doen ze het nu terug met gerief van Range. Deze keer mag de big daddy Range Rover op de schop om de SV Coupé te creëren.

Ode aan het verleden

De naam zegt het eigenlijk zelf al, de SV Coupé is een coupéversie van de Range Rover zoals je er ook jaren terug één kon kopen. Gaandeweg verdween die driedeurs uit het gamma tot de Evoque het toneel op kwam, al is volgens velen die baby-Range geen échte Range.

De SV Coupé zal gelimiteerd worden tot 999 exemplaren en stuk voor stuk met de hand worden gebouwd door Special Vehicle Operations in Warwickshire (Verenigd Koninkrijk). Momenteel geeft Land Rover ons enkel een interieurshot mee, op 6 maart beleeft de nieuwe creatie haar debuut op het autosalon van Genève.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws