Citroën punt C1 bij: Meer Toyota-power! (2018)

citroen-c1-update-2018_01

Citroën voert een subtiele update door bij de kleinste van het gamma. Daarbij krijgt de C1 een nieuwe motor onder de kap, nieuwe tech binnenin en meer personalisatieopties aan de buitenkant.

Het stiefbroertje van de Toyota Aygo en de Peugeot 108, de Citroën C1. Meteen ook de rakker van het trio die het minst in de spotlight loopt. Want waar Peugeot en Toyota geregeld een update of een speciale editie uit de hoed toveren loopt het iets braver bij C1. Tot nu, want Citroën is klaar met een offensief en een 2018-update. Daarbij krijgt het kleintje geen airbumps, wel technologieën zoals MirrorLink, Android Auto and Apple CarPlay aan boord.

citroen-c1-update-2018

Daarnaast gaat Citroën er prat op dat ze er alles aan hebben gedaan om de C1 de meest comfortabele van de drie te maken. In lijn met het Advanced Comfort-programma van het merk. Om dat extra in de spotlight te zetten lanceert het merk twee speciale versies, de C1 ELLE en de C1 URBAN RIDE. Goed, nu we dat uit de weg hebben; tijd voor de grootste update...

Extra pit

Voorin monteert Citroën namelijk een opgefriste 1-liter driecilinder benzine. Dat blok komt van bij Toyota en is voortaan 72 pk sterk. Liefst 4 pk (!) sterker dan voordien. Belangrijk is natuurlijk dat het blok voldoet aan de Euro 6.2-normen. Waardoor je de komende jaren met een gerust hart in je C1 kan kruipen.

citroen-c1-update-2018

Dat kan zowel manueel als met een automaat trouwens, al is dat nog de oudere gerobotiseerde ETG in de C1 en niet de nieuwe EAT van de familie.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie